Позиції БУМІБ у рейтингу Webometrics (вкладка Webometrics) та Індексу прозорості Transparent Ranking (вкладка Transparent Ranking)

Webometrics Ranking of World’s Universities є традиційним рейтингом університетів за рівнем їх присутності в мережі.
Рейтинг започаткований Іспанською Лабораторією кіберметрики («Cybermetrics Lab»), яка оприлюднює рейтинг двічі на рік, у січні та липні на офіційному сайті.
Метою рейтингу є підвищення присутності університетів в Інтернет і сприяння відкритій публікації результатів наукової діяльності.
Webometrics враховує кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, кількість завантажених файлів. Щодо результатів наукової діяльності, враховують дані SCImago про публікації у Scopus та дані цитованості публікацій у відкритому доступі від Google Scholar. Рейтинг публікується з 2004 року і охоплює понад 27 тисяч університетів та навчальних закладів з усього світу.
За результатами рейтингу (2022 січень) ТОВ «Бердянський університет менеджменту і бізнесу» посів 173 місце серед закладів вищої освіти України (посилання).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.